Muziekmatinee op Zondag

Sherezade Jurado/Frederique Lucanet

15 april 2018

16:15–19:00

Op 15 april zullen er in de Muziekmatinee van Huis de Pinto twee solo-programma's te horen zijn Sherezade Jurado (fluit) en Frederique Lucanet (piano).

Vóór de pauze brengt de Spaanse fluitiste Sherezade Jurado een bijzonder solo-project, bestaande uit 7 stukken voor dwarsfluit die met elkaar te maken hebben. Ze volgen een “artistieke lijn” en worden om die reden in een specifieke volgorde gespeeld. Het geheim hiervan onthullen wij nog niet, want Sherezade zegt zelf:
“I invite you and the audience to discover what each piece has to tell to you. Every single note, every single rest has a meaning. I assure you that it will leave none untouched in the audience.”
Waarbij ze nog opmerkt:
The reason I chose this program is that I love the power of the silence of a hall, which will be full by just the sound of the flute. This is the most powerful meaning of this concert: creating a world of feelings from nothing, nothing which can be seen through the eyes.”
De composities zijn van L. Liebermann, R. Escher, L. di Lorenzo, K. Elert, K. Hoover, M. Marais en S. Espasa.

Sherezade genoot een groot deel van haar opleiding in Spanje. Zij behaalde recentelijk haar masterdiploma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, met Marieke Schneemann als hoofdvakdocent. Momenteel is zij lid van het Grachten Trio en diverse orkesten, waaronder het Tenerife Symphony Orchestra en de NedPho Academy.
Daarnaast is zij als fluitdocente verbonden aan het Muziekcentrum Zuidoost in Amsterdam.


Na de pauze komt pianiste Frederique Lucanet met een verrassend solo-programma: “De jukebox van Bach”. Deze jukebox bevat – naast een aantal fuga's – de 24 preludes uit het Wohltemperierte Klavier (deel 1) van Bach. Dat betekent: op alle 12 toetsen van het octaaf een majeur en een mineur stuk.
Lucanet legt uit hoe dat zit en waarom Bach dat als eerste in de geschiedenis componeerde; waar hij geboren is, hoe het zat met zijn familie en zijn werk, waarom het overwegend hofdansen zijn, enzovoort.
Kom luisteren naar deze korte juweeltjes uit 1722, per stuk 2 tot 3 minuten lang. Ze zullen bekend in de oren klinken doordat ze veelvuldig voorkomen in de media.

Frederique, die al eerder in onze Muziekmatinee te gast was (met het Kapustin-programma) is klassiek pianiste met hang naar theater. Ze heeft op dit moment twee programma’s, de Jukebox van Bach en Play it again, Fred! met de 24 jazzy preludes van Kapustin en evenzovele filmpjes. Ze toert hiermee door het hele land.


zaal open 15:45 | aanvang 16:15
toegang 5 euro, voor kinderen 2,50 euro (enkel contant, geen pin)
toegang gratis voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via matinee@huisdepinto.nl