een optimistische avond met Emily Kocken

Point of No Return

29 maart 2018

20:30–22:00

Tinacakeline.hotglue.me

Point of No Return, een optimistische absurd salonfähige avond met Emily Kocken.

Tijdens deze tweede avond doet Emily Kocken met acteurs, schrijvers, performers en musici een onverschrokken poging om de code te kraken van het fenomeen van het onomkeerbare. Wanneer kun je niet meer terug? Waar ligt het scharnierpunt in de tijd, in een mensenleven, een kunstwerk, binnen een muzikale compositie? Kun je gedane destructieve zaken repareren of diep verdriet om het menselijke lot verdrinken door van lineaire structuren cyclische vragen te maken?

Emily Kocken is kunstenaar, schrijver en performer. Zij ontwerpt conceptuele multidisciplinaire installaties en schrijft romans. Haar debuut Witte vlag (2013) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Zij is moderator en host van de Point of No Return avonden. Tijdens deze avond speelt zij de prelude uit Bachs eerste cellosuite achterstevoren. Dit wordt live opgenomen voor een platenrelease en een tentoonstelling later dit jaar.

Laura Broekhuysen is schrijver. Zij debuteerde in 2008 met het bekroonde boek Twee linkerlaarzen. Haar IJslandse verhalen uit Winter-IJsland zijn autobiografisch aangezien zij zelf met man en kind naar zijn geboorteland emigreerde. Haar fascinatie ligt bij de intieme relatie tussen mens en landschap, haar stijl is meditatief en poëtisch. Onlangs schreef zij een toneelstuk voor het bekende toneelgezelschap Het paleis Lod.
Ze leest voor uit zowel Winter-IJsland als haar recente toneelstuk, en toont daarnaast verrassende landschapsbeelden.

Jacco Prantl is een bevlogen filosoof, kunsthistoricus en audio engineer. Hij werkt vanuit zijn studio aan soundtracks voor films en documentaires voor internationale musea. Hij is lector filosofie aan de Aki Academy of Arts in Enschede. Op deze avond creëert hij de ideale live huiskamerstudio met mooie, minimale middelen. Hij verzorgt een vlammende inleiding voor de opname.

Céline Talens en Katinka de Jonge vormen samen het duo Tina Cake Line. Katinka studeerde af aan het Sandberg Instituut waar Céline nog studeert. Zij zijn geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen waar zij prachtige, theatrale, site-specific commentaren op geven, in een speelse samenwerking met het publiek. Voor deze avond duiken zij onder in de wereld van de wellness als troostrijke bijdrage aan de Point of No Return-gedachte.

zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 7,50 euro (enkel contant, geen pin)
reserveren via salon@huisdepinto.nl