Muziekmatinee op Zondag

Marijje van Stralen en Jeroen Bal

17 september 2017

16:15

Img 7212


Iedere derde zondag van de maand is er de Muziekmatinee in Huis De Pinto.
Op 17 september komen Marijje van Stralen en Jeroen Bal.

“De sopraan Marijje van Stralen doet haar naam eer aan, haar stem is werkelijk stralend prachtig." - De Volkskrant


Marijje van Stralen studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en het Curtis Institute of Music in Philadelphia, William Riley, New York. Ze werd geselecteerd voor de Britten-Pears School of Advanced Musical Studies in Aldeborough. Ze was lid van het ensemble van het Internationaal Opera Studio Nederland, won de publieksprijs en was finaliste op het Christina Deutekom concours. Ze is een sopraan die succesvol is in een ongekend breed repertoire: van de meeslepende opera’s van Lully en Purcell tot en met nieuw werk van toonaangevende componisten als Jonathan Dove, Louis Andriessen, Richard Rijnvos en Philippe Boesmans.

Op zondag 17 september zingt Marijje voor de pauze haar programma “From the Heart” met bekende en minder bekende liederen van o.a. Bernstein, Copland en Barber. Ze wordt daarbij begeleid door pianist Jeroen Bal.

Jeroen Bal (1973) studeerde vanaf 1991 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn waar hij in 1998 zijn UM diploma behaalde. Sinds 1997 is hij als Correpetitor aan dit conservatorium verbonden. Hij won verscheidene prijzen; De 2e prijs bij het Prinses Christina Concours 1991, de 1e prijs in het SJMN Concours 1991, ”de Zilveren Vriendenkrans Prijs” van het Concertgebouw. Bovendien bereikte Jeroen in mei 1996 de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht. Jeroen is een veelgevraagd kamermusicus. Hij treedt veelvuldig op met soloblazers en solostrijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest in binnen en buitenland. Sinds 1995 treedt hij op met het Escher trio dat de Europese Muziekprijs, de A. Bosboom-prijs en T. Rogler-prijs won. Sinds 2010 treedt hij op met het Vermeer Trio.

Na de pauze gaat Jeroen Bal de Sonate in B-mineur van Franz Liszt spelen.
De pianosonate in b-mineur is een monumentaal en veelzijdig werk voor pianosolo, vol virtuoze elementen, sfeertekeningen, sacrale elementen, symfonische passages. Zowel in expressieve als technische zin is het werk veeleisend voor de uitvoerende.


deur open 15:45 uur | aanvang 16:15
entree 5,00 | kinderen 2,50
reserveren aanbevolen via matinee@huisdepinto.nl of 020 37 00 210