literaire avond met Bertien Minco, Ivo Weyel, e.a.

LEITMOTIV - DE SCHRIJVER EN ZIJN BOEK

3 mei 2018

20:00–22:00

A165238251i0005 max10ff24xIn Leitmotiv. De schrijver en zijn boek, een serie interviews met beginnende en gevorderde schrijvers, gaat het niet in eerste instantie om het resultaat: het boek dat in de winkels ligt, maar om het boek dat de schrijver (soms lang) met zich meedraagt. Een boek in wording, is dat een last, een uitdaging, een vriend? Wat is de innerlijke drijfveer van de schrijver? En hoe wordt hiermee door verschillende schrijvers omgegaan? Elke keer worden twee schrijvers over deze thema’s aan de tand gevoeld.

Op 3 mei, aan de vooravond van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, zijn Bertien Minco en Ivo Weyel aan de beurt. Bertien Minco debuteerde met de autobiografische roman Liever niet op reis. Het is de zoektocht van een joodse vrouw naar de oorlogsgeschiedenis van haar familie, waarover altijd werd gezwegen.
Ivo Weyel schreef met Oorlogszoon zijn eerste roman. Zeventig jaar na de oorlog vindt hij het dagboek dat zijn vader tijdens zijn onderduik bijhield. Over dat dagboek was nooit besproken. Weyel leest en interpreteert en leert hem als een heel andere man kennen. Moderator: Bert Bakker.


zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | eindtijd 22:00, vervolgens borrel
toegang 6 euro | korting voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via contact@huisdepinto.nl