schrijfcursus

Het Verhaal Dat Blijft

1 november 2017

9:30–12:30

Vijf ochtenden schrijven en filosoferen

De wereld bestaat uit verhalen. Mooie, gruwelijke, ongeloofwaardige, bizarre, waargebeurde, gedroomde of verzonnen verhalen. Vaak een melange van dit alles. Schrijven is het liegen van de waarheid. Ieders eigen waarheid willen we in een verhaal gestalte geven.
Deze cursus is een zoektocht naar waar de verbeelding ons brengt, waar de literaire vorm uitdaagt en de letters zich rijgen.

Filosofische thema's zoals vrijheid, vriendschap en onsterfelijkheid zullen een leidraad zijn om zowel onze verbeelding als het zoeken naar een eigen specifieke vorm helder te krijgen
In deze schrijfochtenden proberen we de poëet en de filosoof hand in hand te laten gaan. We schrijven allemaal een kort verhaal, zo'n verhaal dat altijd al geschreven moest worden en het nu ook daadwerkelijk een verhaal wordt dat blijft.

Dit alles gebeurt aan de hand van opbouwende schrijfoefeningen, zowel literair als filosofisch gericht. Zelf schrijven staat centraal, er is veel gelegenheid elkaars werk te horen en te bevragen. Samen schrijven is een meerwaarde in ontdekken en uitdagen, Uiteindelijk presenteren we aan elkaar 'Het verhaal dat blijft'.


Docenten

Dorine Bauduin (1944) studeerde vertaalkunde en filosofie (universiteit van Amsterdam) Vanaf 2004 is zij zelfstandig werkzaam als begeleider voor socratische gesprekken, geeft zij trainingen in beroepsethiek en houdt zij zich bezig met implementatie van moreel beraad in organisaties.

Diet Verschoor 
(1946) is psychotherapeut, coach en auteur, werkzaam bij de Compagnons, praktijk voor psychotherapie en advies, Zij geeft schrijftrainingen op scholen en bedrijven en begeleidt beginnende schrijvers. Ook schrijft ze jeugdboeken, o.a. het tweeluik Nu ik en Gewoon anders.De vijf cursusochtenden - steeds van 9:30 tot 12:30 - zijn op 1, 8, 22 november, 6 en 20 december. De kosten van de cursus zijn 200 euro. Inschrijven kan via contact@huisdepinto.nl