Alzheimer Trefpunt

6 december 2017

19:30–21:30

Elke eerste woensdag van de maand (uitgezonderd juli, augustus en september) is het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum te gast in Huis De Pinto.

Het Alzheimer Trefpunt is een prettige en veilige plek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. U kunt er met lotgenoten praten over de dingen die u meemaakt en er is veel informatie beschikbaar. U hoeft zich niet tevoren aan te melden en de toegang is gratis.

inloop vanaf 19:00 | aanvang 19:30 | eind 21:30Woensdag 4 oktober 2017: VERGEETACHTIGHEID OF DEMENTIE
 
Als er steeds meer wordt vergeten, denken mensen vaak aan dementie. Maar hoe weet je of dat ook echt het geval is, of dat er iets anders aan de hand is? René Verfaille, specialist ouderengeneeskunde in het Sarphatihuis, komt deze avond uitleg geven over het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie en over het herkennen van de verschillende vormen van dementie.
 
Woensdag 1 november 2017:   IN GESPREK MET IEMAND MET DEMENTIE
 
We gaan in gesprek met iemand met dementie en een naaste. Wat betekent het om de diagnose dementie te krijgen, en hoe ga je dan verder met je leven? Wat verandert er allemaal en hoe reageert de omgeving daarop? Hoe belangrijk is de rol van een mantelzorger hierbij?  
 
Woensdag 6 december 2017: FEESTDAGEN EN DEMENTIE
 
De feestdagen zijn vaak belangrijk om samen te zijn. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat de feestdagen ook echt prettig zijn voor iemand met dementie, voor mantelzorgers en ook voor andere mensen in de omgeving? Onder de aanwezigen van deze avond bevinden zich veel deskundigen. Met hen willen we deze avond praten over hun ervaringen.  


Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Centrum kunt u bellen met Noor Conijn (CentraM) 06-44740437 of Kees Kramer (Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael) 06-15584096.
 
Zie ook https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amsterdam/alzheimer-trefpunt-amsterdam-centrum of meld je aan voor de nieuwsbrief van het Alzheimer Trefpunt.